Варна отбелязва деня на туризма с шарен афиш

https://www.24chasa.bg/region/article/9048207 www.24chasa.bg

С онлайн игра „Улови мига“ морският град ще отбележи иновативвно 27 септември

С поредица от интересни събития и инициативи Варна ще отбележи Световният ден на туризма – 27 септември. Богатат програма започва с безплатен пешеходен тур „Туризъм с традиции – старите варненски хотели. „ По време на обиколката желаещите да се включат ще разгледат емблематични сгради в старото сърце на града. Стартът на обиколката е в 10.30 от Информационният център, откъдето обичайно започват туристическите обиколки за гостите на града. От множество събития ще кипи пространството около Сцена Раковина в Морската градина. Там организаторите са предвидили десетки любопитни игри и забавления. Семеен конкурс за рисунка на асфалт на тема „Туризмът- изграждане на мир. “ ще се провежда през целия ден. Друго любопитно събитие е оцветяване на забележителностите на Варна под надслов: „Туризмът насърчаване на знанието. „ Ще прозвучи от сцената и видобръщение на над 10 езика Варна ви поздравява на варненските екскурзоводи по случай професионалния им празник. Черешката на тортата ще бъде специален безплатен концерт за варненци и госитте на градас участите на детски състави от Общински детски комплекс Варна, със специален гост Стефан Илчев.
Най-интересното в поредицата инициативи е иновативната онлайн игра "Улови мига във Варна“ . Тя е организирана от дирекция "Туризъм“ към Община Варна по повод Световния ден на туризма, който се отбелязва на 27-ти септември.

Варна отбелязва деня на туризма с шарен афиш

Целта на играта е участниците да споделят в снимка с любими моменти от морския град и да спечелят награда.

Варна отбелязва деня на туризма с шарен афиш

Срокът е до 26-ти септември, като за целта всеки желаещ трябва да хареса фейсбук страницата https://https://www.facebook.com/ events/376264640440743/ и да сподели своя снимка като коментар под събитието.

На 27-ми септември ще бъдат обявени победителите. Това ще са първите трима, събрали най-много харесвания на своите снимки. А наградите са: I награда - уикенд за двама във Варна, II награда - вечеря за двама и III награда - настолна семейна игра.
Световният ден на туризма се чества ежегодно на 27 септември. Отбелязва се от 1980 г. по повод приемането на устава на Световната организация по туризъм.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Чайче успокоява бизнесмена Росен Чолов-Чолата, което той пийва в компанията на яки другари. В тази обстановка изловиха оправдания за сводничество бизнесмен топпапараците на "България Днес". Разпознали бившата половинка на манекенката и невръстна майка Ирена Милянкова, гости на заведението умуваха дали "приятелите" на Чолата не са просто охраната

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога