400 столични учители в рискова възраст са изследвани за антитела

https://www.24chasa.bg/region/article/9048283 www.24chasa.bg
Д-р Данчо Пенчев КАДЪР: NOVA

Около 350-400 учители от София вече са изследвани за антитела на коронавирус. Това съобщи пред журналисти шефът на РЗИ-София д-р Данчо Пенчев.

Той уточни, че общо за столицата се планира до края на месец октомври скринингът да обхване между 5 и 7 000 учители в рискова възраст.

"Фокусираме се върху хората с хронични заболявания, в критична възраст около 60 и над 60 години, с хронични заболявания или съмнение за прекарана COVID-инфекция", коментира д-р Пенчев.

По думите му за случаите в училище преценката ще бъде на експертите дали да бъде направен тест за коронавирус, на колко хора и как да бъде приложена карантината, предава "Дарик Нюз".

В отговор на въпроса за неносенето на маски от депутати в пленарната зала, шефът на РЗИ-София заяви, че те не са освободени от това задължение:

"Пленарната зала е въпрос, на който ние сме отговорирли един път. Имаше издадени актове и постановления преди месец и половина. Не е издадена нарочна заповед, която да освобождава депутатите от носене на маски в закрити помещения", отсече шефът на РЗИ-София.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Забързано всекидневие има журналистката Маргарита Михнева, видя зоркото око на "България Днес". Телевизионерката е забелязана да чака тролей на столичния булевард "Г.С. Раковски". Заради липсата на достатъчно време, докато седи на спирката, Михнева похапва храна, която вади от чантата си. Веднага след като пристига тролеят

Драмата с изчезването на дупничанина Янек Миланов излезе извън пределите на България. За най-вероятното отвличане на 43-годишния мъж подробно разказа френският в. "Льо Монд". Материалът за часове е разпространен в десетки чужди сайтове, включително в бивши френски колонии, сред които Мадагаскар. Текстът със заглавие "В България брат е изправен

С електронна гривна за проследяване е закичена Маринела Арабаджиева, научи "България Днес"! По разпореждане на шефа на апелативния спецсъд, съдия Георги Ушев, бизнес дамата остава вкъщи под домашен арест, но със специалното устройство, за да е сигурно, че няма да се укрие. Темида се смилява над нежната половина от милионерското семейство заради