80 участници в Първенството по спортен риболов за глухи в Еленския балкан

https://www.24chasa.bg/region/article/9048624 www.24chasa.bg
Първенското по спортен риболов за глухи събра десетки въдичари и любители на природата
Първенското по спортен риболов за глухи събра десетки въдичари и любители на природата

За втора поредна година организаторите избраха живописния язовир „Палици“ в Еленския балкан за Държавното първенство по спортен риболов за глухи. Състезанието се проведе през почивните дни преди Международната седмица на глухите – 21-27 септември, която тази година е на тема „Утвърждаване на човешките прави на глухите хора“, информират от община Елена.

Спортната проява бе организирана в партньорство със Съюза на глухите в България и финансирана от Министерството на младежта и спорта по Програма за спорт на хора с увреждания. Първенството премина при строго спазване на противоепидемичните мерки.

Надпреварата събра 79 запалени риболовци от 12 клуба, членове на Спортната федерация на глухите в България. Всички те мятаха въдици в очакване да уловят повече риба. Водоемът край село Палици предлага много добри условия за спортен риболов, с обособени зони, зарибен е с шаран, амур, есетра, толостолоб, сом, бяла риба.

Победителите в националния шампионат определиха по теглото на уловената риба, която след претегляне беше пускана във водоема. Председателят на Спортната федерация на глухите Николай Бозев и неговият заместник Христо Станойчев наградиха победителите с купи и медали, а председателят на Съюза на глухите в България Николай Нинов и зам.-председателят Деян Демирев им връчиха предметни награди, а на всички участници - сувенири.

В дисциплината риболов на плувка първото място спечели Андрей Николов (СКГ София), втори е Мирослав Маринов (СКГ Спринт), трети - Георги Сапаревски (СКГ Дупница). В риболова на дъно с най-голям улов е Никола Нанев (СКГ Стара Загора), следван от Симеон Симеонов (СКГ Ямбол) и Евтим Божинов (СКГ Джудо). Отборни победители в двете дисциплини станаха клубовете на Дупница и Стара Загора. При жените първото място в състезанието спечели Дочка Русинова ( СКГ Спринт) , втора е Елка Личева ( СКГ Джудо), а трета е Бистра Василева ( СКГ Коко спорт).

Участниците в първенството и много любители на риболова съчетаха през трите дни удоволствието от спорта с отдих и разходки сред природата. Освен в обновената база на комплекса, състезателите бяха настанени в съседните къщи за гости, а доста предпочетоха да разпънат палатки на поляните край язовира.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Това са първите снимки на снежния леопард Никс, който пристигна на 20 октомври тази година в Софийския зоопарк от зоопарка в Ихлава, Чешка република. Той е настанен в сектор Хищници в зала "Големи котки, терариум и аквариум" и засега се адаптира на спокойствие във вътрешните помещения, определени за него

Гунди се блъска в москвич на Цариградско шосе и по чудо отървава боя! Неразказваната досега култова история е от края на 60-те години. По това време Георги Аспарухов е близък с нападателя на ЦСКА Петър Жеков, с когото са съотборници в националния отбор. Двамата живеят в съседни квартали - Гунди е в "Редута", а Жеката е в близост до хотел "Плиска"

Звездата на "Манчестър Юнайтед" Аарън Уан-Бисака се забърка в грандиозен скандал. Той бе зарязан от дългогодишната си приятелка Риана Бентли, след като наяве изскочиха негови изневери. Последната му любовница се оказа моделката Марлисия Ортис. Американката обяви в онлайн интервю, че е спала с него. Мадамата