Русе с празник на ябълката

https://www.24chasa.bg/region/article/9050001 www.24chasa.bg
СНИМКИ: Община Русе

Днес за пореден път потребители на социални услуги по Проект „Разкриване на Център за комплексно обслужване на лица с увреждания, вкл. с тежки увреждания в Община Русе“ се събраха в двора на центъра, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.

Този четвъртък беше решено да е посветен на Ябълката и се организира празник за нея. Кошници с различни сортове ябълки украсяваха къта за отдих, а масичката беше отрупана с приготвени от персонала вкусни ябълкови сладкиши, щрудел, печени пълнени ябълки с канела и мед. В двора бяха разтворени пъстри чадъри символизираха настъпващия нов сезон – есента.

Потребителите, които са хора с увреждания, придружавани от сътрудниците социални дейности, които се грижат за тях в домашна среда, и от екипа на услугата и на проекта, научиха нови и любопитни неща за прекрасните качества на „царицата на плодовете“ и ползите от консумирането ѝ.

Гост на празника беше г-н Енчо Енчев – зам.-кмет „Хуманитарни дейности“, който поздрави участниците в чудесната инициатива. Директорката на детска градина „Снежанка“ г-жа Екатерина Иванова поднесе на възрастните хора с увреждания и персонала на центъра специални поздрави от децата от градината – ръчно изработени картички от децата, в които имаше изображения на ябълки.

Отново потребителите бяха транспортирани до мястото на събитието със закупения по проекта специализиран транспорт за хора с увреждания. Тръгнаха си от срещата и отнесоха в домовете много празнично настроение, положителни емоции и по пакетче сладки ябълки любезно осигурени от екипа по проекта.

Проект „Разкриване на Център за комплексно обслужване на лица с увреждания, вкл. с тежки увреждания в Община Русе“, по сключен административен договор № BG05M9OP001-2.008-0003-С01, по Процедура за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG05M9OP001-2.008 „Подкрепа за лицата с увреждания“, се реализира от Община Русе в периода от 01.10.2018 г. до 30.06.2021 г. Финансира се по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейски социален фонд.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена