Кметът на Русе Пенчо Милков се срещна със специалистите по дентална медицина в Русе

https://www.24chasa.bg/region/article/9050120 www.24chasa.bg
СНИМКА: Община Русе

Обмисля се откриването на нощна стоматологична помощ в Русе

Кметът Пенчо Милков се срещна с управителя на Център по дентална медицина 1 - Русе д-р Елена Дачева и наематели на помещения в центъра.

При посещението си в клиниката той постави въпроса за разкриването на нощен стоматологичен кабинет за русенци. Стана ясно, че в момента се разработва модел за дентално обслужване през нощта.

Предстои ремонт на тоалетни и изграждане на тоалетна за хора с увреждания.

Д-р Дачева представи и възможностите за включване в Националната кампания за безплатно силанизиране на деца от 5 до 8 г., която започна на 15.09. Изпратена е информация до русенските училища и детски градини със списъка на стоматолозите от региона, които участват в кампанията.

Обсъдени бяха възможностите за оптимално използване на разкритите операционни в центъра, на компресорната система, на необходимостта от поставяне на междинна врата на 5-ия етаж, която да се отваря механично, за да се елиминира вдигането на прах и шум при работа на зъботехниците на този етаж.

През октомври стартират дни на зъбната профилактика за децата до 18г.

В периода от 5 до 16 октомври са предвидени безплатни профилактични прегледи в Центъра по дентална медицина 1 Русе / к-т 214/ след предварително записване.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена