Държавният "Фалкон" кръжи над Бургас, оказа се тестване на навигацията

https://www.24chasa.bg/region/article/9050270 www.24chasa.bg
Летище Бургас

Планово облитане на държавния "Фалкон" за проверка на информационната система предизвика смут днес в Бургас. Бдителни граждани забелязали, че машината кръжи около летището в Сарафово, но не каца. На няколко пъти самолетът  се отдалечавал от аеропорта, след което пак се появявал, захождал, но оставал във въздуха. В крайна сметка кацнал на летището около 15,30 ч. Маневрите озадачили жители на кв.Сарафово, които наблюдавали отблизо действията на "Фалкона".

По-късно стана ясно, че подобни действия са рутинни, а не в следствие на инцидент. От Летище Бургас потвърдиха за "24 часа" ,че става дума за действия на дирекция "Ръководството за въздушно движение" /РДВ/, свързани с технически тестове на радионавигационните системи.  От РДВ пък били изненадани от реакцията на  притеснени граждани, които алармирали медиите.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена