В Монтана задържаха под стража дилър на дрога- рецидивист

https://www.24chasa.bg/region/article/9050333 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

Младият мъж е осъждан 6 пъти

Окръжен съд – Монтана взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на П. И. П. - обвиняем по досъдебно производство за разпространение на наркотици в големи размери и при опасен рецидив.

Според събраните досега на досъдебното производство доказателства за времето от месец юли до септември т. г. при условията на продължавано престъпление П. И. П. /29 г./ разпространявал наркотици на публични места в Монтана като продал на три лица в квартал „Аврора“, на мост над река Огоста и в двора на МБАЛ „Д-р Стамен Илиев“ високорискови наркотични вещества - канабис с общо тегло 37,67 гр на обща стойност 226, 02 лева.

Като се запозна със събраните по досъдебното производство доказателства и изслуша обвиняемия , който поиска по-лека мярка за неотклонение, съдът прие, че е налице обосновано предположение , че П. И. П. е извършител на престъплението, за което е обвинен и съществува реална опасност на свобода да се укрие или извърши друго престъпление.

Според приложената справка за съдимост обвиняемият е осъждан досега 6 пъти с влезли в сила присъди, като три от осъжданията му са за разпространение на наркотици, а обвинението по досъдебното производство, което се води срещу него, е за тежко престъпление, за което законът предвижда наказание „Лишаване от свобода“ от 5 до 15 години и глоба от 20 до 100 000 лева.

Срещу П. И. П. се води и друго наказателно производство пред Окръжен съд – Монтана, което също е за разпространение през 2017 г. на наркотици – амфетамини и марихуана, на стойност 456 лева, отчете съдът и обяви, че задържането под стража е единствената мярка, която може да ограничи правата на обвиняемия, така че да го възпре от укриване или извършване на ново престъпление.

Затова Окръжен съд определи най-тежката марка за неотклонение на П. И. П. – „Задържане под стража“.

Определението подлежи на обжалване пред Апелативен съд – София в 3 дневен срок.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена