448 превозни средства са проверени в област Монтана при операция на ROADPOL

https://www.24chasa.bg/region/article/9051070 www.24chasa.bg
СНИМКА: Архив

448 превозни средства са проверени в област Монтана при операция на ROADPOL за установяване на нарушения, свързани със забраните за използване на мобилни телефони и неизползването на обезопасителни колани и каски.

Специализираната полицейска операция е проведена от пътните полицаи в област Монтана в периода от 16 до 22 септември, обявени от Европейската мрежа на пътна полиция /ROADPOL/ като Дни на безопасността на пътя. Тази година акцентът бе поставен върху разсейването на водачите, което за редица страни в Европа вече е сред водещите причини за възникване на тежки пътнотранспортни инциденти.

При извършения контрол на 15 места в региона служителите на пътна полиция са проверили 448 превозни средства. Установени са 9 водачи на МПС, които са използвали мобилни телефони без устройство „Свобони ръце”. 12 водачи на МПС и 6 пътници са глобени за неизползване на обезопасителни колани, защитни каски и детски обезопасителни системи.

Дните на безопасността на пътя / от 16 до 22 септември/ по традиция се провеждат през Европейската седмица на мобилността, която тази година премина под наслов „Остани жив! Пази живота!“.

-------------------------------------

Mail.bg дава 50 GB на всеки потребител! Работи от вкъщи!

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Това са първите снимки на снежния леопард Никс, който пристигна на 20 октомври тази година в Софийския зоопарк от зоопарка в Ихлава, Чешка република. Той е настанен в сектор Хищници в зала "Големи котки, терариум и аквариум" и засега се адаптира на спокойствие във вътрешните помещения, определени за него

Гунди се блъска в москвич на Цариградско шосе и по чудо отървава боя! Неразказваната досега култова история е от края на 60-те години. По това време Георги Аспарухов е близък с нападателя на ЦСКА Петър Жеков, с когото са съотборници в националния отбор. Двамата живеят в съседни квартали - Гунди е в "Редута", а Жеката е в близост до хотел "Плиска"

Звездата на "Манчестър Юнайтед" Аарън Уан-Бисака се забърка в грандиозен скандал. Той бе зарязан от дългогодишната си приятелка Риана Бентли, след като наяве изскочиха негови изневери. Последната му любовница се оказа моделката Марлисия Ортис. Американката обяви в онлайн интервю, че е спала с него. Мадамата