Откриха незаконен цех за производство на олио в плодивското село Труд

https://www.24chasa.bg/region/article/9051480 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

Полицията откри Незаконен цех за производство на олио и склад с хранителни стоки с изтекъл срок на годност в пловдивското село Труд, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР.

В хода на съвместна проверка служителите на икономическа полиция и районното управление в Труд са открили незаконен цех за производство на олио. Установено е, че собственик на еднолично дружество държи производствен цех в индустриалната зона. 63-годишният предприемач произвеждал студено пресовани масла от различни семена, без необходимите разрешения и без да спазва хигиенни изисквания. Изискано е съдействие от областната дирекция по безопасност на храните /ОД БАБХ/ и 03 РСПАБ-Пловдив.

Съставен е констативен протокол, издадено е разпореждане за забрана и предписание.

При съвместната работа е проверен и друг склад в индустриалната зона, където е установено съхраняване на големи количества негодни за употреба пакетирани хранителни продукти. Ползвател на склада е 37 годишен пловдивчанин, на който проверяващите са съставили констативен протокол и разпореждане за забрана от ОДБАБХ. Хранителните стоки са поставени под забрана и ще бъдат унищожени впоследствие, по процедура започната от БАБХ.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Чайче успокоява бизнесмена Росен Чолов-Чолата, което той пийва в компанията на яки другари. В тази обстановка изловиха оправдания за сводничество бизнесмен топпапараците на "България Днес". Разпознали бившата половинка на манекенката и невръстна майка Ирена Милянкова, гости на заведението умуваха дали "приятелите" на Чолата не са просто охраната

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога