Двама лекари от Елхово са сред 15-те новозаразени с коронавирус в Ямболска област

https://www.24chasa.bg/region/article/9052585 www.24chasa.bg

Двама лекари от Елхово - мъж от многопрофилната болница в града и жена от извънболничната помощ, са сред 15-те новозаразени с коронавирус през изминалото денонощие в Ямболска област, съобщи директорът на РЗИ д-р Лиляна Генчева.

С положителни проби за COVID-19 са и петима служители на областната дирекция на ДФ "Земеделие" в Ямбол. В нея работят 60 души. При проверка на място здравните инспектори са установили, че не се спазват никакви мерки срещу заразата. Половината от служителите работят в едно помещение и не ползват предпазни маски, няма и сутрешен филтър. Изследванията на служителите продължават, установяват се контактните им лица.

Други пет положителните проби са излезли при изследване в частна лаборатория, здравните инспектори установяват кои са заразените и контактните им.

Контактни на заразените са и деца, но засега не са поставени под карантина. Ако пробите им са положителни, РЗИ ще предприеме мерки за установяване на контактните им съученици и учители, и по преценка ще се налагат предпазни мерки на цели класове и училища, допълни д-р Генчева.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Чайче успокоява бизнесмена Росен Чолов-Чолата, което той пийва в компанията на яки другари. В тази обстановка изловиха оправдания за сводничество бизнесмен топпапараците на "България Днес". Разпознали бившата половинка на манекенката и невръстна майка Ирена Милянкова, гости на заведението умуваха дали "приятелите" на Чолата не са просто охраната

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога