Вижте как безобразно окастриха чинар в Пловдив (Снимки)

https://www.24chasa.bg/region/article/9056346 www.24chasa.bg
Окастреният чинар на бул. "Мария Луиза".

Кметът на "Източен" бесен, почва проверка

Безобразно окастрен чинар на бул. "Мария Луиза" в Пловдив ядоса много кмета на район "Източен" Иван Стоянов. Той тръгнал на обиколка из района сутринта и се натъкнал на покъртителната гледка.
"Без заповед, която да е издадена от районното кметство, се подкастрили чинара пред магазина. На мой въпрос защо са го направили, отговорът беше:" Глобете ме, нали такъв е редът", разказа Стоянов.

Извършителите обяснили, че птичките кацали на дървото и акали върху спрените коли. Затова наели вишка и окастрили зверски чинара.
"Още малко ви остава, тази власт ще падне съвсем скоро", изрепчил се пред Стоянов мъж.

"И какво? Тогава ще можете да правите, каквото си искате ли, без да спазвате законите", не му останал длъжен районният кмет. Той сигнализирал Шесто РУ и общинския инспекторат, които се отзовали. Кметството в "Източен" също започва пълна проверка, категоричен е Стоянов.

На публикацията в личната му страница във фейсбук доста реагират възмутително. "Българинът иска закони, но други да ги спазват", казва Димитър Караилиев.

Георги Мангараков пък съветва: "Кмете, във вас е властта! Глобете тези, които са го направили. Не може безогледно да се вършат подобни неща!". Общинските съветнички Иглика Казанджиева и Румяна Толова също са възмутени. "Как грозно са окастрили дървото", възкликват те.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

За жесток побой над лидера на БСП в Долни чифлик Валентин Вълчев съобщиха вчера варненски социалисти. От разпространената информация се разбра, че наказателната акция е извършена от трима души пред офиса на областната организация на партията в морския град. "Вълчев веднага е бил медицински освидетелстван със средна телесна повреда и е подаден

За данъчни шашми с доставка на кафе, бадеми и кашу е погнат един от "Недосегаемите". Софийската градска прокуратура дава на съд бизнесмена Даниел Бояджиев за скатани 630 хиляди лева налози от фиктивни сделки, научи "България Днес". Интересното е, че Бояджиев е бивш данъчен служител и като такъв със сигурност е наясно какви документи и декларации

Това са първите снимки на снежния леопард Никс, който пристигна на 20 октомври тази година в Софийския зоопарк от зоопарка в Ихлава, Чешка република. Той е настанен в сектор Хищници в зала "Големи котки, терариум и аквариум" и засега се адаптира на спокойствие във вътрешните помещения, определени за него