В нормална обстановка започнаха частичните избори в област Търговище

https://www.24chasa.bg/region/article/9057642 www.24chasa.bg
В нормална обстановка започнаха частичните избори в област Търговище.

В нормална обстановка започнаха частичните избори в област Търговище. Извънредни избори се провеждат в пет населени места в общините Търговище и Попово. Отворени са всичките шест секционни избирателни комисии, казаха за БТА председателите на Общинските избирателни комисии в Търговище и в Попово - Младен Балуков и Иван Цонев.

В община Търговище частичен вот има в селата Кралево и Острец. В Кралево са разкрити две избирателни секции. Във всяко от селата има по един кандидат за кмет, уточни адвокат Балуков.

В община Попово извънредни избори се провеждат в селата Медовина, Славяново и Водица. Във Водица, където право на глас имат 528 избиратели, кандидатът е един.

В Медовина гласоподавателите са 472-м , а кандидатите - двама. Най-оспорвана ще е надпреварата за кметското място в Славяново, където кандидатите за четирима, допълни адвокат Цонев.

Гласуването ще премине при спазване на противоепидемичните мерки. Навсякъде са осигурени термометри, достатъчно количество дезинфектанти, ще се следи за спазване на социална дистанция.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена