Трима кандидати се борят на изборите в Карлуково

https://www.24chasa.bg/region/article/9057766 www.24chasa.bg
Гласоподавателите задължително трябва да са с предпазни маски. СНИМКА: Pixabay

Трима кандидати се борят за кметското място в село Карлуково, община Луковит, на днешните частични местни избори. Гласуването е започнало спокойно в единствената избирателна секция, която се намира в местното читалище. Няма жалби и сигнали за нарушения, съобщи за БТА председателят на Общинската избирателна комисия в Луковит Силвия Георгиева.

Право на глас имат 498 жители на Карлуково. Те избират своя кмет при спазване на строги противоепидемични мерки, добави Георгиева.
Осигурени са дезинфектанти и предпазни маски, член на СИК през целия ден ще дезинфекцира химикалки на два-три часа.

Гласоподавателите задължително трябва да са с предпазни маски. Изчакват реда си на открито, на дистанция от 1,5 метра.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена