Нормално започнаха изборите за кметове на общините Септември и Стрелча

https://www.24chasa.bg/region/article/9057770 www.24chasa.bg
СНИМКА: Пиксабей

Тази сутрин нормално и спокойно започнаха изборите за кметове на общините Септември и Стрелча, и беловското село Аканджиево. Точно в 7ч. всички изборни секции започнаха работа, като изборният ден ще продължи до 20 часа. До частичните избори се стигна, след като кметовете на двете общини и беловското село бяха отстранени предсрочно, заради нарушения на Закона за местното самоуправление и местната власт.

В Септември за кметския пост е регистриран само един кандидат. Това е Васка Рачева, издигната от инициативен комитет, която е съпруга на отстранения кмет Марин Рачев. Поради липсата на други кандидати нейния избор е предрешен и може да се смята, че тя ще е новият кмет на община Септември.

В Стрелча за кмет се борят сваленият в началото на годината управник Стойно Чачов, чиято кандидатура е издигната от АБВ. Негови опоненти са независимият Георги Павлов, подкрепен от ГЕРБ и БСП, и Димитър Кунчев, издигнат от ПП“Обединена социалдемокрация“.

За село Аканджиево кандидатите са двама. Доскорошният кмет Васил Шуманов, издигнат от БСП, и Латинка Илиева, издигната от ГЕРБ. Изборите се провеждат при спазване на всички противоепидемиологични мерки.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена