22 деца от детска градина "Русалка 2“ в Русе са под карантина

https://www.24chasa.bg/region/article/9057839 www.24chasa.bg
Служителка от детска градина в Русе е дала положителна проба за коронавирус СНИМКА: Pixabay

Един нов случай на коронавирус е констатиран за последното денонощие в област Русе, съобщава Регионалната здравна инспекция, цитирана от БНТ.

Това е 29-годишен мъж, който е без сериозни оплаквания. Той се намира в добро общо състояние и е оставен под домашна изолация.

Вчера от Областния оперативен щаб беше съобщен първи потвърден случай на коронавирусна инфекция в детска градина "Русалка 2“ в Русе. С COVID-19 се оказа 42-годишна учителка, чието последно посещение на работа е било на 23 септември. Поради проявена симптоматика тя си е направила PCR тест в частна лаборатория два дни по-късно.

Продължава епидемиологичното проучване от страна на Регионалната здравна инспекция, като до момента са установени 27 контактни лица на учителката. От тях 22 са деца от групата, в която тя е преподавала, двама души от персонала и трима в семейството. Всички те са поставени под 14-дневна домашна карантина, като за сега никой от тях няма оплаквания.

Общо броят на диагностицираните с COVID-19 в областта достигна 406 души, като активните случаи са 53. От тях 18 са на болнично лечение, а 35 са под домашна изолация.

За изминалите 24 часа няма новоизлекувани пациенти, което означава, че от началото на пандемията броят на излекуваните от COVID-19 в Русенско остава 332-ма, уточниха от Областния оперативен щаб.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена