Две фирми в Пещера с огнища на COVID-19, 22-ма заразени в региона

https://www.24chasa.bg/region/article/9058106 www.24chasa.bg
Коронавирусите приличат на слънчево затъмнение

Огнища на коронавирус са регистрирани в две фирми в Пещера, съобщиха от РЗИ. Общо заразените жители на пазарджишка област за денонощието са 22.

Тринадесет служители на фирма " Идеал България" са дали положителни проби за коронарирус. Те са от Пещера, Брацигово и селата Козарско, Капитан Димитриево и Радилово. Фирмата се занимава с производство и продажба на предпазни шлемове. Заразените са 5 жени, на вързаст от 46 до 64г., и осем мъже от 24 до 57години.

Второто огнище на COVID-19 в Пещера е в обувната фирма "Ингилиз", в която от вирусната инфекция са заболели петима служители. Те са три жени и двама мъже на възраст от 32 до 55 години. И двете фирми са поставени под 48-часова карантина и се извършва щателна дезинфекция.

Семейство мъж и жена от Пазарджик също са с положителни проби за COVID-19. Жената, която е на 54г., е учителка в ОУ "Хр.Ботев" в Пазарджик. Нейните възпитаници от класа, който обучава, ще бъдат поставени под 14-дневна карантина. Последните два случая на коронавирус в региона са на мъж на 52г. и жена на 80г. от Велинград.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена