Частични избори за кмет на добричкото село Житница

https://www.24chasa.bg/region/article/9058848 www.24chasa.bg

Частични избори за кмет на добричкото село Житница се провеждат днес. Избраният през миналата година кмет на селото Йордан Божанов бе предсрочно освободен от длъжност след сигнал, че е вписан като търговец и не е предприел действия по прекратяване на тази дейност.

Още тогава Божанов обясни, че не приема решението. Той бе категоричен, че е станал жертва на конфликт между политическите партии. Божанов обясни, че от 2015 г., когато е избран за първия си кметски мандат, фирмата му не функционира.

На заседание на Общинския съвет на община Добричка през месец май Йордан Божанов бе избран за временно изпълняващ длъжността кмет на село Житница до провеждането на частичния избор днес.

На днешните частични избори Божанов е и единствения кандидат за кмет на селото.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена