Пловдивска соцлидерка: Фенка съм на Нинова и хора от БСП стоят зад атаката с фалшивата диплома

https://www.24chasa.bg/region/article/9061495 www.24chasa.bg
Десислава Йорданова. Снимка: Личен профил във Фейсбук.

Шефката на социалистите в пловдивския район "Западен" Десислава Йорданова проговори пред "24 часа" за скандала с дипломата й. Вчера тя влезе в Националния съвет на БСП и мнозина се питат как е възможно с фалшива диплома да се прави политическа кариера. Тя обаче твърди, че това вътрешнопартийна атака срещу нея, понеже била от поддръжниците на Корнелия Нинова заедно със своя баща - депутата от БСП Георги Йорданов.

„Историята с фалшивата диплома е абсолютна клевета и зад атаката срещу мен стоят вътрешнопартийни опоненти в БСП“.
Това заяви пред 24plovdiv.bg председателят на партийната организация в район „Западен“ в Пловдив Десислава Йорданова.

Днес Районната прокуратура в Пловдив започна разследване на скандала с дипломата й.

Журналистическо разследване на NOVA твърди, че Йорданова се е сдобила с магистърска степен в Медицинския университет, като е представила преди това подправен документ, че е има завършена бакалавърска степен в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски". Медицинският университет анулира магистърската й диплома, а партийната шефка на "Западен" досега не е показала бакалавърската си диплома, а само някакви служебни бележки.

„До края на седмицата ще събера всички необходими документи, за да заведа съответните съдебни дела. Нямам притеснения за каквото и да било“, допълни Йорданова.

Според нея тя е жертва на червен заговор, тъй като е известна в БСП като „фенка на Корнелия Нинова“ и я е подкрепила на лидерския вот.

„Не мисля, че е случайно, че тези атаки се случиха след прекия избор на лидера и конгреса на БСП. Същия ден мен и баща ми (народният представител д-р Георги Йорданов – б.р.) бяхме избрани с голямо мнозинство в Националния съвет“, смята социалистката.
Йорданова обясни, че преди време е била приета да следва в Международния славянски институт.

Той обаче загубил акредитацията си и затова студентите били пренасочени към Аграрния университет и филиала на ПУ в Кърджали. Именно от кърджалийския филиал била била бакалавърската диплома на Десислава Йорданова.

Прокурори и полицаи също ще установяват дали е извършено документно престъпление. Те проверяват за съставен неистински официален документ – служебна бележка за завършена бакалавърска образователна степен.

Според разкритията по документи през 2010 г. Йорданова е завършила почти с отличие "Обществено здраве и Здравен мениджмънт" в задочна форма на обучение.

Година преди това тя постъпва в Медицинския университет с молба, в която освен квитанция за платена такса, прилага и копие от диплома за завършено висше образование икономика в ПУ "Паисий Хилендарски". Само че от Медицинския университет не откриват документа в архива си.

В регистъра има служебна бележка, предоставена от другия университет, в която се декларира, че пловдивската социалистка и доскорошен общински съветник е завършила висше образование в ПУ "Паисий Хилендарски" във Факултет "Икономика" - специалност "Маркетинг и мениджмънт".

Документът обаче съдържа правописни и фактологични грешки. Йорданова не е завършила "Икономика", защото такъв факултет не съществува там. Няма и такава специалност "Маркетинг и мениджмънт",  е установила разследване на NOVA.
Десислава Йорданова обаче заявява пред медията, че е завършила "Стопанско управление" в "Стопански факултет" към ПУ. Но отново не показва дипломата.

От Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" обявиха, че не е издавана служебна бележка на Десислава Георгиева Йорданова, защото университетът няма такава практика. Там се издава само "Уверение" върху бланка на вуза.

Новият ректор на МУ професор д-р Мариана Мурджева започна проверка и междувременно Академичният съвет анулира магистърската диплома на Йорданова.

На сайта на БСП-Пловдив във визитката на председателката на организацията в "Западен" е посочено, че е завършила висше образование степен "бакалавър" в ПУ "Паисий Хилендарски", специалност "Стопанско управление".

Десислава Йорданова е дъщеря на депутата от БСП доц. Георги Йорданов. В Пловдив той е заемал различни ръководни здравни постове. При управлението на Жан Виденов доц. Йорданов, който е стоматолог, оглавяваше Районната здравна инспекция. След това бе начело на бившата Окръжна болница и общинската МБАЛ "Св. Мина".

Дъщеря му е записана да учи "Обществено здраве и здравен мениджмънт" в Медицинския университет в Пловдив точно, когато факултетът "Обществено здраве" се оглавяваше от покойния вече бивш лидер на КНСБ проф. Желязко Христов. А ректор на вуза бе проф. Георги Паскалев, известен с близостта си към лявата идея. През въпросния факултет минаха доста деца на пловдивски медици, припомнят паметливи.

Десислава Йорданова освен лидер на БСП в район "Западен" заема и длъжността главен експерт "Здравеопазване и социални дейности" в пловдивската община "Родопи" именна на базата на магистърската си диплома. Тя зае поста, след като кмет стана Павел Михайлов, избран вчера в НС на БСП.

Самата тя от младежки години е сред изявените активисти на БСП. По време на протестите срещу първия кабинет на Бойко Борисов Йорданова скандираше в първите редици "Власт на народа!". В миналия мандат беше общински съветник от БСП в Пловдив. Не пропуска национални партийни форуми, където редовно качва снимки на личната си страница във фейсбук.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Кафява мечка и нейните мечета, заснети в Централна Стара планина, показаха във видео от Дирекция "Национален парк Централен Балкан". Любопитното видео е озаглавено "Да живееш на високо" и проследява разходката на мечките из планината, като малките уверено се катерят по скалите и подскачат около едрия хищник

Треньор №1 на ХХ век на България Димитър Пенев представи биографичната си книга "Стратега" в Плевен. Човекът, извел националния ни отбор до четвъртото място на световното първенство в САЩ през 1994 година, беше уважен от кмета на града Георг Спартански и някои от легендарните спортисти на града - футболистът Пламен Гетов и баскетболистът Цветан

Жан-Клод Ван Дам е герой не само в екшън филмите, но и в живота. Холивудската звезда го доказа с последната си постъпка - успя да убеди институциите в България и Норвегия да спасят живота на 3-месечната Рая. Кученцето беше заплашено от евтаназия, защото се оказа, че е пристигнало в скандинавската страна с фалшив паспорт