3 нови гишета за лични документи разкриха в Кърджали

https://www.24chasa.bg/region/article/9062179 www.24chasa.bg
СНИМКА: Авторът

Три нови гишета за лични документи са отворени в ОД на МВР-Кърджали, а директорът на ОД на МВР-Кърджали старши комисар Щерьо Милчев провери режима на готовност за работа им преди да започнат прием на граждани.

С откриването на новите работни места към сектор „Български документи за самоличност“ в Кърджали се създават условия за по-доброто обслужване на гражданите в един от най-натоварения Център за административно обслужване.

На новите гишета ще работят две биометрични станции за прием на заявления за издаване на лични карти и паспорти и ще се връчват готовите документи. Разчетът е среднодневно тук да бъдат обслужвани около 100 граждани. След старта първото прието заявление с експресна поръчка е за паспорт на 6-месечно бебе, за което това е първи документ за самоличност. Средствата за ремонт на помещенията, в които са новооткритите гишета, са осигурени от община Кърджали.

Статистиката сочи, че от началото на тази година до 27 септември са издадени 33 022 лични карти и 42 834 паспорта. До края на 2020 година изтичат сроковете на валидност на около 16 000 лични карти и 25 000 паспорта.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Това са първите снимки на снежния леопард Никс, който пристигна на 20 октомври тази година в Софийския зоопарк от зоопарка в Ихлава, Чешка република. Той е настанен в сектор Хищници в зала "Големи котки, терариум и аквариум" и засега се адаптира на спокойствие във вътрешните помещения, определени за него

Гунди се блъска в москвич на Цариградско шосе и по чудо отървава боя! Неразказваната досега култова история е от края на 60-те години. По това време Георги Аспарухов е близък с нападателя на ЦСКА Петър Жеков, с когото са съотборници в националния отбор. Двамата живеят в съседни квартали - Гунди е в "Редута", а Жеката е в близост до хотел "Плиска"

Звездата на "Манчестър Юнайтед" Аарън Уан-Бисака се забърка в грандиозен скандал. Той бе зарязан от дългогодишната си приятелка Риана Бентли, след като наяве изскочиха негови изневери. Последната му любовница се оказа моделката Марлисия Ортис. Американката обяви в онлайн интервю, че е спала с него. Мадамата