Цветомир Паунов: Напусналите ГЕРБ имат лични икономически интереси

https://www.24chasa.bg/region/article/9062279 www.24chasa.bg

Административният секретар на ГЕРБ Цветомир Паунов се срещна днес с кмета на Банско Иван Кадев и неговия екип. Кадев спечели изборите като независим кандидат, срещу напусналия наскоро ГЕРБ и учредител на "Републиканци за България" Георги Икономов.
В срещата участваха областният координатор на ГЕРБ-Благоевград и евродепутат Андрейн Новаков, областният административен секретар на партията и народен представител Даниела Савеклиева, общинският ръководител на ГЕРБ-Банско и народен представител Александър Мацурев.

„Добрата съвместна работа между местната власт и правителството е важна за развитието на населените места, затова съм доволен, че в Банско този процес се случва”, каза Цветомир Паунов. Той подчерта, че това, което се прави се оценява от хората по места затова са показателни и резултатите на ГЕРБ на частичните местни избори в страната и спечелените още на първи тур девет населени места, от които двете общини – Септември и Стрелча.

Кметът Кадев подчерта, че съвместната работа с правителството е важна за бъдещото развитие на общината. „Много е свършено, но има още много да се направи, да се надгради. Съвместната ни работа с народния представител Александър Мацурев дава резултати”, коментира Иван Кадев.

Цветомир Паунов: Напусналите ГЕРБ имат лични икономически интереси

На срещата коментираха още предстоящия зимен туристически сезон, като кметския екип подчерта, че е необходимо да се вземат още мерки и да се състави протокол за зимния туризъм. Стана ясно, че от мерките на правителството за справяне с безработицата заради Ковид-кризата са се възползвали микропредприятията в общината.

Цветомир Паунов: Напусналите ГЕРБ имат лични икономически интереси

На среща с актива на ГЕРБ в Банско Паунов каза: "След загубата на местните избори в Банско, успяхте да направите добър екип и да работите активно. Единственият мотив на напусналите ГЕРБ през последните месеци са личните икономически интереси, които винаги са поставяли над интересите на партията, като това са не повече от 300 души в цялата страна. Не допускайте интриги и съмнения между вас. Напусналите ГЕРБ не заеха принципна позиция, но така са преценили. Пожелавам им успех”, заяви Цветомир Паунов по повод питане на участници в срещата за отказа от членство в ГЕРБ на бивши кметове на партията, провалили се на последните местни избори.

Според Паунов сега партийната структура в Банско е в кондиция, с новия кмет на общината Иван Кадев се работи на здрава, принципна основа.

Александър Мацурев подчерта, че са призовали с декларация Георги Икономов да напусне Общинския съвет, защото вече не е част от ГЕРБ. Той допълни още, че в момента проектите, които се реализират в общината и за реконструкция на пътната инфраструктура, новата детска градина, във ВиК сектора са благодарение на правителството и на премиера Борисов.

 "Не трябва да стоите пасивно, а да се срещате на терен с хората и да работите за решаване на техните проблеми", призова Цветомир Паунов пък на среща с актива на партията в Сандански.

Според Паунов е важно структурите да излязат от състоянието на рутина, което е притъпило чувствителността към обществените проблеми, като общинските съветници трябва да правят политики и да се информира обществеността за всичко което се прави в общинските съвети.

„Важни са селата в общината, защото там има много население, затова започваме приемни на общинските съветници на ГЕРБ по места. Хората имат нужда да се срещат с нас, да им помогнем”, подчерта Стоян Стоев.

По време на работната среща бяха коментира проблемите на кметовете на населени места, които не получават подкрепа от общинското управление. Андрей Новаков заяви, че ще се подпомогнат кметовете, за да реализират свои проекти за облагородяване на селата.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Тимът на Матей Казийски и Аспарух Аспарухов "Блу волей" (Верона) се справи с отбора на националния разпределител Георги Сеганов "Топ Волей Чистерна" (Латина) с 3:2 (25:19, 26:28, 25:23, 24:26, 15:11) в мач от италианското първенство. С успеха съставът на Радостин Стойчев се изкачи на шесто място в класирането с девет точки

Сред кораловите рифове на Червено море се гмурна Андреа. Певицата замина за поредната си ваканция, като този път реши да направи пътешествие с круизен кораб. Андреа успя да се гмурне край бреговете на Египет и да се наслади на прекрасните подводни красоти. Русата изкусителка прилича на русалка, а подводните видеа, качени в инстаграм профила й

Чайче успокоява бизнесмена Росен Чолов-Чолата, което той пийва в компанията на яки другари. В тази обстановка изловиха оправдания за сводничество бизнесмен топпапараците на "България Днес". Разпознали бившата половинка на манекенката и невръстна майка Ирена Милянкова, гости на заведението умуваха дали "приятелите" на Чолата не са просто охраната