Общински детски център за култура и изкуство в Русе слага началото на творческия си сезон

https://www.24chasa.bg/region/article/9065823 www.24chasa.bg
Снимка община Русе

На 1 октомври по традиция започва новият творчески сезон 2020/2021 г. на Общински детски център за култура и изкуство – Русе. В 21 безплатни формации, подкрепени от община Русе и нейното ръководство, децата могат да изявят своя талант, да обогатят своите познания в областта на културата и изкуството.

Центърът се утвърди като желано и предпочитано място от децата и младите хора, за което голям принос имат всички художествени ръководители и преподаватели в различните ансамбли, школи, студиа, формации, клубове, хорове и групи.

За начало на творчески сезон Общинският детски център за култура и изкуство отправя покана към русенската общественост на три празнични концерта:

2 октомври 2020 г. /петък/, 18ч. – Детски хор „Дунавски вълни“ - пред Доходно здание /при лошо време – в Зала „Европа“/.

3 октомври 2020 г. /събота/ , 17ч. – Концерт на всички формации на Общински детски център за култура и изкуство - пред Община Русе.

5 октомври 2020 г. /понеделник/ , 18ч. – Тамбурашки оркестър „Русе“, Детска вокална група „Слънце“ и оперните солисти Мариана Цветкова и Владимир Маринов - пред Доходно здание /при лошо време – в Зала „Европа“/.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена