Помощник-възпитател в детска градина в Русе е с COVID-19

https://www.24chasa.bg/region/article/9067723 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

Жена, която е помощник-възпитател в първа група на детската градина "Червената шапчица", филиал "Светилник", в Русе е диагностицирана с коронавирус. Това съобщиха от Областния оперативен щаб в крайдунавския град, предава БТА.

Контактни на жената са 21 души. От тях 16 са деца. Други трима са служители в детското заведение, а двама души са от семейството на жената. Всички те са под 14-дневна домашна изолация.

Регионалната здравна инспекция продължава с епидемичното проучване.

Общо 11 нови случая на заразата са установени през последното денонощие в област Русе. Сред тях е и шестгодишно момиче, което е първокласничка в Националното училище по изкуствата "Проф. Веселин Стоянов". Оплакванията й се изразяват предимно в повръщане, диария и отпадналост.

От Областния оперативен щаб уточняват, че момичето не е посещавало училище повече от 10 дни. Причината е, че е било поставено под карантина, тъй като брат й, който е деветокласник в същото училище, е с коронавирус, диагностициран на 21 септември тази година. С положителен PCR тест за инфекцията е и майка им.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена