90 фирми показват военна техника в Пловдив

https://www.24chasa.bg/region/article/9067803 www.24chasa.bg

България е изнесла оръжие за 614 млн. евро през м.г.

90 фирми от 16 държави показват най-новите си разработки на военна техника на изложението "Хемус 2020", което започва днес в Пловдивския панаир.
Това съобщи зам.-министърът на отбраната Анатолий Величков.
Участват компании от Австралия, Австрия, Беларус, България, Белгия, Германия, Дания, Израел, Испания, Италия, Полша, САЩ, Турция, Финландия, Франция и Чехия.
На 14-тото изложение традиционно присъстват производители и търговци на отбранителна техника, научно-изследователски институти, военни и технически университети.
"Изданието се очертава като едно от най-силните. От 2016 г. насам броят на изложителите се е удвоил", подчерта изпълнителния директор на Панаира Иван Соколов.
"За 2019 г. България е изнесла военна продукция за 614 млн. евро. Този година въпреки кризата очакваме да постигнем същия резултат", обяви зам.-министърът на икономиката Стамен Янев. Според него "Хемус" се утвърждава като едно от най-значимите отбранителни изложения в Юго-източна Европа
Изложбата ще бъде посетена от официални делегации от 15 държави, две от които са водени от министри на отбраната.
Образци техника и въоръжение са разположени в обособените центрове: "Автотранспорт", "Специализирана техника", "Авиационна техника", "Водолазна екипировка на ВМС", "Въоръжение и оптични прибори", "Средства за индивидуална и балистична защита", "Системи за моделиране и симулации", "Военно-полеви средства на ВВС", "Техника на МВР".
За пръв път изложбата ще предостави алтернативна възможност за посещение на тези, които не могат да пътуват заради пандемията.
Те ще могат да разгледат дистанционно "Хемус 2020" във виртуалното пространство.
6 български фирми ще участват стрелбите на полигон "Змеево", по време на които ще бъдат демонстрирани разработки и продукти.
Специална система за неутрализиране на дронове ще бъде представена на международната изложба за отбранителна техника "Хемус 2020".
Устройството прихваща сигналите за управление на дроновете на разстояние 80 км, а на разстояние 4-5 км дронът се приземява принудително.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Към обущаря за поправка на стари обувки се е запътил Михаил Йончев, видя "България Днес". Естрадният певец подбира облеклото си в червената гама и екстравагантни кръгли очила. След като остави на майстора плик с обувки, изпълнителят продължи към останалите си ангажименти. СНИМКИ: "България

Напълно неразпознаваема, без грим и в спортен екип, моделката Наталия Гуркова върши всекидневните си задачи, видя "България Днес". Моделката паркира в близост до дома си, след което разтовари пазарски чанти. За дневния си тонус Гуркова разчита на прясно изцеден фреш. Липсата на грим тя умело прикрива с много скъпи слънчеви очила

Джорджина Родригес иска още деца от Кристиано Роналдо. Тя даде специално интервю за "Ола", в което призна своите планове. "Моето желание да бъда майка е по-силно от всякога", сподели красавицата. В момента половинката на португалеца има тежката задача да се грижи за четири деца. Само 2-годишната дъщеричка Алана е родена от Джорджина