60 души от община Елена получават топъл обяд у дома

https://www.24chasa.bg/region/article/9067904 www.24chasa.bg
60 души от община Елена получават топъл обяд у дома

За още 38 дни продължава проектът на община Елена по целева програма „Топъл обяд у дома в условията на извънредна ситуация – 2020 г.“ Преди изтичане на действащия договор общината изяви желание пред Агенцията за социално подпомагане за удължаването му до 31 октомври.

Реализацията на проекта е част от целенасочената социална политика на община Елена в подкрепа на хората, живеещи в лишения и в риск от социална изолация, съобщават от местната администрация.
Финансовата помощ от държавния бюджет в размер на 6612 лв. е за осигуряване на топъл обяд на 60 лица. Това е максималният брой потребители от града и селата, съгласно договора с АСП, които могат да се включат в социалната услуга, ако попадат в целевите групи. Право на безплатна храна имат живеещи под линията на бедност за времето, поставени под задължителна карантина, уязвими лица, сред тях и над 65 години, без доходи или с доход под линията на бедност, живеещи сами и нямат близки да се грижат за тях в условията на извънредното положение и хора с трайни увреждания или със заболявания, вследствие на които не могат да се самообслужват и не могат да си осигурят ежедневните потребности от храна.

Топлият обяд за потребителите по проекта се приготвя в кухнята на Домашен социален патронаж в Елена. Храната се доставя всеки работен ден до домовете на хората и с оглед на тяхната безопасност в опаковки за еднократна употреба. Топлият обяд включва супа, основно ястие, хляб и поне веднъж седмично – десерт.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Това са първите снимки на снежния леопард Никс, който пристигна на 20 октомври тази година в Софийския зоопарк от зоопарка в Ихлава, Чешка република. Той е настанен в сектор Хищници в зала "Големи котки, терариум и аквариум" и засега се адаптира на спокойствие във вътрешните помещения, определени за него

Гунди се блъска в москвич на Цариградско шосе и по чудо отървава боя! Неразказваната досега култова история е от края на 60-те години. По това време Георги Аспарухов е близък с нападателя на ЦСКА Петър Жеков, с когото са съотборници в националния отбор. Двамата живеят в съседни квартали - Гунди е в "Редута", а Жеката е в близост до хотел "Плиска"

Звездата на "Манчестър Юнайтед" Аарън Уан-Бисака се забърка в грандиозен скандал. Той бе зарязан от дългогодишната си приятелка Риана Бентли, след като наяве изскочиха негови изневери. Последната му любовница се оказа моделката Марлисия Ортис. Американката обяви в онлайн интервю, че е спала с него. Мадамата