1800 лв. глоба за мъж нападнал лекар в Спешна помощ в Пазарджик

https://www.24chasa.bg/region/article/9068716 www.24chasa.bg
СНИМКА: Архив

Само глоба от 1800лв. наложи районният съд в Пазарджик на 35-годишния местен жител Стефан С. за нападение над лекар в Центъра за Спешна помощ. Инцидентът стана през февруари, т.г., когато трима видимо пияни мъже докарват с автомобил и опитват да свалят от колата починал техен родственик в Спешна помощ.

Дежурният д-р Николай Недялков им казва, че родственика им е починал и ще изпрати санитари с носилка. Тогава синът на починалия го напада и удря няколко пъти в областта на предмишницата, като му нанася лека телесна повреда.

Процесът премина в условията на съкратеното съдебно следствие, след като подсъдимия изцяло призна вината си и беше освободен от наказателна отговорност. Присъдата може да се обжалва пред окръжния съд в Пазарджик. Пострадалият лекар заяви, че ще предяви граждански иск срещу нападателя си.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Чайче успокоява бизнесмена Росен Чолов-Чолата, което той пийва в компанията на яки другари. В тази обстановка изловиха оправдания за сводничество бизнесмен топпапараците на "България Днес". Разпознали бившата половинка на манекенката и невръстна майка Ирена Милянкова, гости на заведението умуваха дали "приятелите" на Чолата не са просто охраната

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога