Заместник-кметът на Русе Енчо Енчев се включи в символичния маратон на Каритас Русе

https://www.24chasa.bg/region/article/9069456 www.24chasa.bg
СНИМКИ: Община Русе

За трета поредна година Каритас Русе организира символичен маратон – част от проекта на Каритас Русе и Каритас България „Миграция, взаимодействие, развитие”, като с него се постави и финал на самия проект. Проектът насочва вниманието на обществото към причините за миграцията, дълбокия смисъл на мястото, което наричаме дом, и правото на всеки човек да се чувства вкъщи, независимо къде се намира. Това съобщиха от пресцентъра на община Русе.

На събитието присъстваха зам.-кметът на Община Русе Енчо Енчев, председателят на постоянната комисия „Взаимодействие с гражданското общество“ към Общински съвет – Русе Биляна Кирова, изпълнителният директор на Каритас Русе Стефан Марков, Кремена Цанева – ръководител на проекта „Миграция, взаимодействие, развитие” и неговият координатор – Цвета Ненова, служители и потребители на социалните услуги към Каритас, граждани и медии.

Темата за миграцията и устойчивото развитие навлезе по-сериозно в публичното общуване. За последните три години са се провели поредица кръгли маси и дискусии, като основно послание на проекта е, че всички ние трябва да се отнасяме към другите така, както искаме те да се отнасят към нас.

Заместник-кметът на Русе Енчо Енчев се включи в символичния маратон на Каритас Русе

Каритас Русе е една от най-старите неправителствени организации, създадена е през 1992 г. и работи на територията на Никополска католическа епархия.

Заместник-кметът на Русе Енчо Енчев се включи в символичния маратон на Каритас Русе

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена