Учителка на първолаци в пловдивско село с COVID, цял клас под карантина

https://www.24chasa.bg/region/article/9069604 www.24chasa.bg

Положителна проба е дала 44-годишна учителка на първокласници в пловдивското село Скутаре. От утре целият клас - 16 деца, ще бъде под карантина за 14 дни и преминава на онлайн.

"В понеделник преподавателката ми се обади в 6, 30 ч. сутринта, че не е добре и ще ходи при личния лекар. Той пък я пратил на PCR. Резултатът излезе днес и е положителен", обясни пред 24plovdiv.bg директорът на училището Петър Славков. 

Педагогическият екип наброява 14 души. Директорът се надява да няма други заразени учители.  Един от тях по свое желание е решил днес да се тества, но все още няма резултат.

Утре ще бъде направена пълна дезинфекция на училището.

"Взели сме всички мерки - дистанция между децата, учителите са с шлемове, но явно вирусът продължава да се вихри", каза Славков.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена