В село Зайчар затягат мерките заради 35 жители с коронавирус

https://www.24chasa.bg/region/article/9071460 www.24chasa.bg
Кметът на село Зайчар Мустафа Ходжа Кадър: БНТ

Шивашкият цех в Айтос се превърна в огнище на заразата с COVID в село Зайчар.

С решение на областния кризисен щаб заведенията на закрито са затворени. Става задължително и носенето на маски на обществени места. Под карантина са 150 души.

От днес детската градина в Зайчар отново отвори врати, след като тестовете на контактните на заразения служител там излязоха отрицателни. Това каза пред БНТ кметът на селото Мустафа Ходжа.

"Очакваме предписание на РЗИ за цеха, отделно предписание ще има. От днес започваме тестване на служителките от селото, работещи в големия цех. Имаме голям цех с 600 души".

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена