Магистрат от столицата поема врачанската окръжна прокуратура

https://www.24chasa.bg/region/article/9071482 www.24chasa.bg
Прокурорите Бисер Кирилов и Десислав Начков. Снимка на автора.

Временно изпълняващ длъжността административен ръководител на окръжната прокуратура във Враца ще бъде Бисер Кирилов, прокурор от софийската градска прокуратура. Това реши прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет в сряда.

Тя отмени свое предишно решение, с което доскорошния врачански окръжен прокурор Десислав Начков бе определен за изпълняващ функциите на административен ръководител до избирането на нов окръжен прокурор.

Колегията определи Бисер Стефанов Кирилов за изпълняващ функциите административен ръководител на врачанската окръжна прокуратура, считано от датата на вземане на решението, до встъпване в длъжност на нов административен ръководител. Бе открита и процедура за избор на нов окръжен прокурор на Враца.

Предложения за назначаване на административен ръководител в съответния орган на съдебната власт се подават в администрацията на ВСС в едномесечен срок от датата на обнародване на свободната длъжност в "Държавен вестник".

След изтичането на първия му мандат като окръжен прокурор на Враца Десислав Начков бе единствения кандидат за поемането отново на длъжността, но прокурорската колегия не го одобри. Прокурорът Начков получи 3 гласа „за“ и 7 „против“.

Тогава главният прокурор Иван Гешев каза: „Мен лично представената концепция не ме убеди, че колегата Начков следва да бъде избран за втори мандат. Личните ми впечатления са, че картината, описана от колегата, не е толкова прекрасна. Целият район се нуждае от промяна и повече активност, по-малко бюрокрация“.

След това беше обявен нов конкурс за окръжен прокурор, на който не се яви нито един кандидат. Тогава временното оставане на длъжността на Начков бе удължено.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Когато от "Армията" си тръгнат победите, след тях си заминава и треньорът. Неписаното правило отново се потвърди и наставникът на ЦСКА-София Стамен Белчев напуска клуба само няколко дни преди гостуването на "Рома" в Лига Европа. Въпросът сега е кой ще поеме отбора? "Стойчо Младенов или Любослав Пенев трябва да водят ЦСКА - категоричен е Георги

Най-добрият български сноубордист Радослав Янков се готви за поредния сезон по белите писти. 30-годишният ветеран от Чепеларе е сред най-големите имена в паралелните слаломи. Той спечели Световната купа през сезон 2015/16. През миналата състезателна година българинът завърши на 13-о място в генералното класиране

Славиша Стоянович ще намали сериозно своите финансови изисквания, за да поеме "Левски" за втори път. Той е много близо до завръщане на "Герена" след оставката на Георги Тодоров. Ръководството вече реши, че ще освободи опитния специалист от поста треньор на първия отбор. Тодоров ще остане на работа в клуба, като отново ще е част от школата