Две медицински сестри сред новозаразените с коронавирус в Търговищко

https://www.24chasa.bg/region/article/9073053 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

Сред новорегистрираните случаи на COVID-19 в област Търговище са и две медицински сестри. Пет са новите случаи на заболяването, регистрирани през последното денонощие, съобщиха от Щаба за борба с разпространението на заразата, ръководен от областния управител Митко Стайков.

Всички новодиагностицирани са с леки симптоми и са поставени под домашна карантина. Предписания за спазване на домашна изолация са връчени и на контактните им.

От Щаба уточняват, че заболели са три жени на 38 г. и на 43 г. от Търговище и на 49-годишна възраст от село Голямо Градище, община Опака. Две от тях са работещи медицински сестри, а третата е част от ръководния екип на мебелен цех в Търговище, в който по-рано бяха установени общо четири случая.

COVID-инфекцията е потвърдена и при мъж на 34 г. от Търговище.

Под карантина в Търговище е поставена и жена на 52 г. от село Нова бяла река, община Шумен. Нейните домашни контактни са получили предписания за самоизолация от РЗИ-Шумен.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена