Петима здравни работници са сред новозаразените общо 11 в област Търговище

https://www.24chasa.bg/region/article/9077545 www.24chasa.bg
СНИМКА: Ройтерс

Нови 11 случая на коронавирус са регистрирани за последните 24 часа сред жители на област Търговище. Заболяването е установено при петима здравни работници, двама болногледачи, учител и други, съобщават от Щаба за борба с разпространението на заразата, ръководен от областния управител Митко Стайков.

Заразените, при които не се налага да бъдат хоспитализирани, както и всички контактни са поставени под домашна карантина, като не съобщават за оплаквания в здравословното им състояние, предава БТА.

Към днешна дата в област Търговище са карантинирани общо 320 лица, като 102 от тях са с положителни за COVID-19 резултати, а 218 са контактни на заразени. Според разпределението им по общини, най-много лица под домашна изолация има в община Търговище - 242. Следват: община Попово - 54 лица, община Омуртаг - 18 лица и община Опака - 6 лица.

В община Антоново няма карантинирани, допълват от Щаба.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена