Изографисаха кметско наместничество в Силистренско с черни кръстове

https://www.24chasa.bg/region/article/9083587 www.24chasa.bg
Изографисаха кметско наместничество в Силистренско с черни кръстове

В неделния ден кметското наместничество в силистренското село Майор Ценович осъмна с нова визия. За това алармира Катя Кръстева, която е първи мандат кметски наместник на населеното място.

Рано сутринта е открила кръстове с черен спрей надраскани по вратите и външните стени на сградата, в която се помещава кметството. Чувството е неприятно, коментира Кръстева, още повече дограмата на прозорците и вратите е поставена преди седмица.
Странното е, че в същата сграда има и хранителен магазин, стопанисван от земеделската кооперация в селото, но в тази част не е имало посегателство.

В социалните мрежи хора от селото недоумяват как при толкова малко жители в селото има и вандали.

За Катя Кръстева случилото се има обяснение. Тя е от година на този пост, а в селото живее от две години.
От момента, в който е назначена като кметски наместник атаките на група хора срещу нея не стихват. През пролетта са били изтръгнати две чисто нови указателни табели.
Често чувала по свой адрес закани, да се маха от селото.

По нейни думи има подкрепата на жителите на селото, с едно малко изключение - кръг от хора около бившия кметски наместник Стефан Михов, който е бил начело на селото 7 години.

За краткия срок от време - от миналата есен досега - имало вече няколко жалби изпратени до Община Силистра срещу нея. Била некадърна, нищо не можела да свърши за селото, не се справяла и други подобни. Кръстева вече е свикнала да пише обяснения.

А това, което се случва в селото говори обратното - за първи път от повече от 15 години е направен ремонт на сградата на кметското наместничество. Покривът не само бил протекъл, ами направо се срутил в една от стаите - ползвана от клуба на пенсионера. В същата сграда се намира и лекарския кабинет.
В момента хората отселото нямат достъп и до там, даради вандалщината с кръстовете. Ключалките на вратите са запълнени със спрей и не могат да се отворят.

Кръстева е решена да не почиства рисуните и да ги остави в наследство за следващия, който заеме мястото й.
Предстоят и разговори с кмета на Силистра д-р Юлиян Найденов.

Разчита и на действията на полицията, че ще установят извършителите и ще бъде приложено наказание според закона, а именно - - “За закана спрямо длъжностно лице или представител на обществеността при или повод изпълнение на службата или функцията му, наказанието е лишаване от свобода до 5 години!”