Новоизбраните кметове на три села в община Попово положиха клетва

https://www.24chasa.bg/region/article/9084406 www.24chasa.bg
Новоизбраните кметове на три села в община Попово Снимка: Община Попово

Новоизбраните кметове на три села в община Попово положиха клетва днес на извънредно заседание на Общинския съвет. В длъжност са стъпили кметовете на селата Водица, Мадовина и Славяново, съобщиха от общинската администрацията.

Иван Иванов - подкрепен от КП "БСП за България" е избран за кмет на село Водица, Тодор Борисов - предложен от ГЕРБ ще е кмет на село Медовина и Алтънай Ереджебова, издигната от ДПС е кмет на село Славяново. Днес те са получили удостоверенията си, връчени им от зам.-председателя на Общинска избирателна комисия (ОИК) в Попово Данчо Николаев.

Новоизбраните кметове тържествено са се заклели да ръководят своите села според интересите на жителите им и да работят за тяхното благоденствие.

Извънредното заседание, на което са присъствали 23 съветници, е било водено от председателя на Общинския съвет Георги Георгиев, в присъствието на кмета на общината Людмил Веселинов, зам.-кмета Трифон Трифонов и секретаря Христо Белчев.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена