Медицинска сестра от Омуртаг е сред заразените с COVID-19 в Търговищко

https://www.24chasa.bg/region/article/9089125 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

Медицинска сестра от болницата в Омуртаг е сред десетте заразени с коронавирус жители на област Търговище. Седем от новозаболелите са хоспитализирани в здравни заведения извън Търговище и областта, другите трима са поставени под домашна карантина, съобщиха от Щаба за борба с разпространението на заразата в Търговище, ръководен от областния управител Митко Стайков.

В МБАЛ - Попово са настанени за лечение три души: двама мъже на 39 г. и на 62 г. от община Опака и жена на 66 г. от Попово. В МБАЛ - Омуртаг се лекуват 46-годишна медицинска сестра от града, работеща в неврологичното отделение на местната болница, и мъж на 60 г. от същата община. Друг 56-годишен жител на Омуртаг е хоспитализиран в столична болница, а жена на 39 г. от Опака е настанена в лечебно заведение в Русе, предава БТА. 

Останалите трима новорегистрирани с COVID-19 днес са в добро общо състояние и са поставени под домашна карантина.

Предписания за спазване на 14-дневна самоизолация са връчени на всички контактни.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена