Ученици и лаборанти са сред 16-те с коронавирус в Търговище

https://www.24chasa.bg/region/article/9093168 www.24chasa.bg
Проби за COVID-19 СНИМКА: Ройтерс

Четирима ученици и двама медицински лаборанти са сред 16-те новозаразени с коронавирус в област Търговище. От всички регистрирани през последното денонощие четирима са хоспитализирани, а останалите са с предписания за спазване на домашна карантина, съобщиха от Щаба за борба с разпространението на заразата, ръководен от областния управител Митко Стайков.

Учениците, на възраст 9, 15 и две на 17 г./, са от три паралелки на средни училища в община Търговище. Те са в добро общо състояние и не е необходимо да бъдат хоспитализирани. Връчени са им предписания за спазване на 14-дневна домашна карантина. Съучениците им също са карантинирани, а до изтичане периода на самоизолация обучението им ще се осъществява в електронна среда, предава БТА.

Двама жители на Попово, настанени за лечение в МБАЛ - Попово са дали положителни проби за PCR-тест. Позитивни са и резултатите на 76-годишна жена и 44-годишния й син. И двамата са жители на Търговище, приети за лечение в МБАЛ - Търговище.

Сред поставените под домашна карантина новозаразени има две жени от Омуртаг и Попово, работещи като медицински лаборанти в отделни пунктове. С COVID-19 са регистрирани още трима жители на община Опака и по един от общините Търговище, Попово и Омуртаг.

Към днешна дата в област Търговище домашна карантина е наложена на 332 лица, като 134 от тях са с положителни резултати за коронавирус, а 198 са контактни на заразени.

Вследствие на усложнения, причинени от COVID-19, в област Търговище са починали двама души - мъже на 72 г. и на 76 г., хоспитализирани в тежко състояние в областната болница.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена