Учител е заразен с COVID-19 в Търговище, няма да карантинират ученици

https://www.24chasa.bg/region/article/9098020 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

Шестима жители на област Търговище са диагностицирани с коронавирус през последното денонощие. Петима от тях са хоспитализирани, един е получил предписание от РЗИ за спазване на домашна карантина, съобщиха от Щаба за борба с разпространението на заразата, ръководен от областния управител Митко Стайков, предава БТА.

Вследствие на заразяване с COVID-19 в МБАЛ - Търговище са приети за лечение три жени на възраст 45, 47 и 54 години. Всички са жители на община Търговище. Една от тях е учител. За последно е била на работа на 2 октомври. Ползвала е лични предпазни средства, не е била класен ръководител и към момента няма да се предприемат действия за карантиниране на ученици, уточняват от Щаба.

Други две жени - на 58г. и на 72 г. от Попово, са хоспитализирани в МБАЛ - Попово. Под домашна карантина е поставен 32-годишен мъж от Търговище.

Информация за новозаразените жители на областта е подадена до лични им лекари, работодателите на работещите и директорите на детски и учебни заведения, в които се обучават контактни. Всички контактни са поставени под домашна изолация.

Към днешна дата в област Търговище са направени общо 2 623 теста за установяване инфектиране с коронавирус. В това число влизат 1 551 изследвания с PCR-тест и 1 072 бързи тестове.

Поради усложнения, причинени от COVID-19, са починали двама души - мъже на 76 г. и на 81 г., хоспитализирани в областната болница, със сериозни придружаващи заболявания.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена