Мъж открадна велосипед на дете

https://www.24chasa.bg/region/article/9099999 www.24chasa.bg
Велосипед на улицата Снимка: Архив

Кражба на велосипед и палеж на необитаема постройка са разкрити при специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност и подобряване на пътната безопасност. Операцията е проведена вчера в Попово и в село Паламарца, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Търговище.

Кражбата на велосипед е била извършена на 6 октомври около обяд Попово. Велосипедът марка "Пулс" - собственост на 14-годишно момче от града, е бил оставен без надзор на улицата.

Извършител на деянието е 64-годишен мъж. Велосипедът ще бъде върнат на собственика му. Извършва се проверка.

Пожар в необитаема къща в кв. "Сеячи" е възникнал в 7 октомври вечерта, посочват друг случай от полицията. Огънят е унищожил 90 кв.м. покривна конструкция и покъщнина. Установено е, че извършители на деянието са две малолетни момчета от квартала. Вероятната причина е небрежност при боравене с открит огън, допълват от дирекцията.

Огънят е погасен от служители на пожарната в Попово. Образувано е досъдебно производство.

В хода на полицейската акция са проверени 197 лица и 183 МПС, както и шест търговски обекта. За констатираните от тях нарушения на Закона за движение по пътищата контролните органи са съставили 8 акта за установяване на административно нарушение и са наложили 67 глоби по фиш. Съставени са и един акт по Закона за българските документи за самоличност и един предупредителен протокол по Закона за МВР.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена