17 новозаразени с COVID-19 в Търговищко, сред тях 5 здравни работници

https://www.24chasa.bg/region/article/9101747 www.24chasa.bg
Коронавирус СНИМКА: Pixabay

Нови 17 случая на коронавирус са регистрирани през последното денонощие в област Търговище. Сред тях петима здравни работници от болницата в Омуртаг, съобщиха от Щаба за борба с разпространението на заразата, ръководен от областния управител Митко Стайков.

В осем от случаите състоянието на заразените е довело до тяхното хоспитализиране - петима са настанените в МБАЛ - Омуртаг, а други трима се лекуват в МБАЛ - Търговище, предава БТА. 

Под домашна карантина са поставени общо 9 души, в това число и петима работещи в МБАЛ - Омуртаг. Диагностицирани с COVID-19 са две медицински сестри, две санитарки и една акушерка. Карантинирани, поради положителни резултати за коронавирус, са още четирима жители на областта.

Предписания за спазване на 14-дневна самоизолация са връчени на всички контактни, сред които има пет деца в ученическа възраст и две, посещаващи детска градина.

Епидемиологичните проучвания продължават.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена