Ученик и 19 заразени с COVID-19 в Търговищко

https://www.24chasa.bg/region/article/9104595 www.24chasa.bg
Хоспитализиция в болнично заведение СНИМКА: Pixabay

В Търговищка област отчетоха 20 жители на региона, заразени с COVID-19 - през последното денонощие. Това е най-много от началото на пандемията. Хоспитализирани са 13 от новодиагностицираните, като по петима пациенти са настанени в болниците в Търговище и в Омуртаг, а в тази в Попово са приети трима, съобщиха тази вечер от Щаба за борба с разпространението на заразата, ръководен от областния управител Митко Стайков.

В останалите седем случая са в добро здравословно състояние и към този момент няма необходимост от хоспитализирането им.

Сред поставените под домашна карантина нови заболели е и 14-годишен ученик от средно училище в Търговище, вследствие на това предписания за самоизолация са връчени на всички негови съученици. Образователният процес за карантинирания клас ще се осъществява в електронна среда, съобщи БТА.

Предписания за спазване на 14-дневна карантина са връчени на всички контактни на новозаразените лица, в това число седем деца в ученическа възраст и две, посещаващи детска градина.

Информирани са личните лекари на хоспитализираните и карантинираните лица, работодателите на работещите и ръководителите на детските и учебни заведения.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена