Учител, възпитател и служител в детска градина са сред 10-те нови случаи на коронавирус в Търговищко

https://www.24chasa.bg/region/article/9106572 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

Новопотвърдените случаи на коронавирус сред жители на област Търговище към днешна дата са десет. Вследствие на тежък инсулт в хоспис в Търговище е починала жена на 65 г., диагностицирана с коронавирус, съобщиха от Щаба за борба с разпространението на заразата, ръководен от областния управител Митко Стайков.

От тях две жени - на 35 и 60-годишна възраст, са хоспитализирани в МБАЛ-Търговище първоначално с пневмония, а след това са дали и положителни проби за COVID-19. Засега другите осем души, инфектирани с коронавирус и регистрирани в националната информационна система днес, не проявяват значими здравословни оплаквания и са поставени под домашна карантина, предава БТА.

Сред тях е 59-годишна жена - служител в детска градина в Търговище, поради което групата, която е обслужвала ще бъде затворена, а децата ще бъдат карантинирани. Позитивни са били и резултатите на един учител (жена на 44 г.) и един възпитател (мъж на 64 г.) в училища в Търговище. Тяхното диагностициране не налага карантиниране на ученици. С COVID-19 са диагностицирани още две жени, работещи в шивашка фирма, служител на банка и предприемач.

Десетият случай касае жена с постоянен адрес в Търговище, която е декларирала, че ще изтърпи периода на домашна карантина в котленското село Ябланово, допълват от Щаба.

От РЗИ-Търговище са връчили предписания за спазване на 14-дневна самоизолация на всички контактни. Сред тях са седем деца в ученическа възраст и две, посещаващи детска градина.

За новите случаи на коронавирус са уведомени личните лекари на заразените и контактните им, работодателите на работещите, както и ръководителите на засегнатите детски и учебни заведения.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена