Болниците в област Търговище са готови да приемат болни с COVID-19

https://www.24chasa.bg/region/article/9107543 www.24chasa.bg
Митко Стайков КАДЪР: БНТ

Двоен ръст на регистрираните случаи на коронавирус отчитат в област Търговище за последните две седмици. Районът наскоро дори бе определен като рисков от Германия, която настоява за задължителна карантина и отрицателен тест до 72 часа след влизане на немска територия на жителите на Търговище.

В "Денят започва" областният управител Митко Стайков обясни какви са промените в организацията на работа и на приема в някои от лечебните заведения в региона, наложени от големия брой на хоспитализирани с COVID-19.

Регистрираните болни в областта са 312. Извършена е спешна реорганизация в болничните заведения и към момента имаме 94 налични болнични легла, като от тях 62 са запълнени. Днес ще бъдат осигурени още 10 легла в болницата в Омуртаг, съобщи Митко Стайков.

"Мога да кажа, че сме направили организация трите болници, които са на територията на област Търговище, са готови и могат да поемат болни", съобщи областният управител.

Той увери, че обстановката в болницата в Омуртаг вече спокойна след случаите със заразени медицински сестри и санитарки във вътрешното отделение.

"В началото имаше напрежение по отношение на медицинския персонал, имаше голяма доза страх от другите отделения, за да се осигури нормална заетост, нормално обслужване на болните, нормални дежурства. Към момента ситуацията е спокойна. Мисля, че се справихме", обобщи Стайков.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена