35-годишна почина от COVID-19 в Търговище

https://www.24chasa.bg/region/article/9109718 www.24chasa.bg
Болницата в Търговище

Млада жена е починала след внезапно влошаване на здравословното й състояние в болницата в Търговище. 35-годишната жена от Търговище е диагностицирана с коронавирус.

Три са новите случаи на COVID-19, потвърдени при жители на областта и регистрирани в националната информационна система днес , съобщиха от Щаба за борба с разпространението на заразата, ръководен от областния управител Митко Стайков.

Първият случай е на жена на 62 г. от Омуртаг, работеща като санитар в МБАЛ - Омуртаг. Тя е настанена за лечение в болничното заведение. В същата болница е хоспитализиран и мъж на 64 г. от антоновското село Разделци, предава БТА. 

Третият новодиагностициран в Търговище е жена на 36-годишна възраст, поставена под домашна карантина.

Предписания за спазване на 14-дневна карантина са връчени и на всички техни контактни, включително и на две деца в ученическа възраст.

Към днешна дата в област Търговище под домашна карантина са поставени общо 509 човека, в това число 145 души с положителни резултати за COVID-19 и други 364 лица, контактни на заразени. Направените тестове за установяване на коронавирусната инфекция са 2 670, от които 1 598 са PCR-изследвания и 1 072 бързи теста, допълват от Щаба.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена