Почват масови проверки за спазване на мерките срещу COVID-19 в Благоевградско

https://www.24chasa.bg/region/article/9117284 www.24chasa.bg

Среща чрез видеоконферентен разговор, организирана от Областния управител на област Благоевград Бисер Михайлов, е проведе днес с кметове и представители всички общини от област Благоевград. На срещата присъстваха още директорът на РЗИ – Благоевград и директорът на ОДБХ - Благоевград. Обсъдена беше епидемичната обстановка в областта, отчетено беше значителното завишение броя на дневно регистрираните случаи на заболели от COVID-19 лица през последните няколко дни.

На заседанието бяха взети решения от утре да започнат засилени проверки на територията на област Благоевград, в частност на територията на всички общини за спазване на противоепидемичните мерки.

Решено бе да се ограничат всички масови мероприятия на територията на общините с повишена заболеваемост.

В проверките ще бъдат включени служители от общинските администрации от цялата област, от ОДБХ - Благоевград, РЗИ – Благоевград и МВР – Благоевград.

При констатиране на нарушения, относно неспазването на противоепидемичните мерки /неспазване на физическа дистанция, редовно проветряване и дезинфекция на работните помещения, неносене на лични предпазни средства и други/ ще се съставят актове за установяване на административни нарушения.