Двете най-големи училища в Търговище минават дистанционно обучение

https://www.24chasa.bg/region/article/9119418 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

Двете най-големи училища в Търговище минават на дистанционно обучение за два дни заради разпространението на коронавируса.

Със заповед на кмета се преустановяват и посещенията в пенсионерските клубове на територията на общината до края на ноември, предава БНТ.

Кметът д-р Дарин Димитров апелира гражданите да ограничат контактите си за период от поне 10 дни, да не се посещават увеселителни заведения и мероприятия на закрито.

В едното училище има около 190 деца, които са с грипоподобни симптоми. Има 8 учители, които са позитивни. Има 4 паралелки, които са на дистанционно обучение. Има напрежение сред колектива и сред родителите на учениците. Много е важно през тези два дни да бъдат изцяло дезинфекцирани училищата. В болниците са заети местата, където се лекува COVID-19. Ще се откриват нови легла тези дни, заяви д-р Димитров.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена