17 от ансамбъл "Пирин" са с COVID-19

https://www.24chasa.bg/region/article/9121060 www.24chasa.bg

17 артисти от ансамбъл "Пирин" в Благоевград са с коронавирус, правят се допълнително проби и на останалите певци, танцьори, музиканти и ръководители. Всички помещения и репетиционни зали са затворени за дезинфекция. Заради епидемията ансамбълът отпада от програмата на четвъртото издание на "Нощ на ансамблите", което ще се проведе в Зала 1 на НДК.

С положителна проба е и портиерът на Камерна опера, но в последните дни той не е контактувал с музикантите и певците, а само с хората от техническата група, които ще бъдат изследвани. Камерна опера се готви за фестивал в столицата.

"Притеснен съм от растящия брой на новозаразени. Трите болници работят с пълен капацитет. Има 25% ръст на постъпилите за лечение, а 3-4% са пациенти на възраст под 50 г.", каза кметът Румен Томов, който утре свиква кризисния щаб, за да се вземат спешни мерки свързани с общественото здраве по отношение на инфекциозното заболяване.

Кметът допълни, че до момента общината е изразходвала 340 хил. лв. за противоепидемични мерки, а от държавата е получила само 10 литра спирт.