В Търговище спират масовите прояви, в Благоевград няма да има нови мерки

https://www.24chasa.bg/region/article/9123901 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

Нови 45 заразени с коронавирус има в Търговище. Ново триажно отделение ще има, за да се включи свеж човешки ресурс, каза пред Би Ти Ви главната сестра на болницата Татяна Петрова. Болницата е обявила дарителска акция за набиране на PCR тестове. Уроци не се изпускат, всеки ученик присъства чрез виртуалната красна стая, каза директорката на едно от затворените училища.

Правим дезинфекция на двете училища, разкриваме още 10 места в болницата каза областният управител Митко Стайков. Засилват се проверките, забраняват се масовите мероприятия.

В Благоевград са 90 новите случаи. Д-р Веселка Момчева от РЗИ - Благоевград, каза, че в интензивните отделения има само 4 души. Всяка сутрин има големи опашки за изследване с PCR тестове, някои хора нямат симптоми, но имат желание. Няма да се въвеждат нови мерки, каза д-р Момчева.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена