Болницата в Добрич се нуждае спешно от медицински сестри

https://www.24chasa.bg/region/article/9125177 www.24chasa.bg
Прокуристът на болницата д-р Георги Желязков и кметът на Добрич Йордан Йорданов Снимка: Авторът

Болницата в Добрич се нуждае спешно от 8-9 медицински сестри – заяви прокурористът д-р Георги Желязков. „Отправям този апел към специалисти по здравни грижи от Добрич и региона, защото само така болницата ще може да работи нормално. Те са нужни основно за първо и второ вътрешно отделение, COVID-секторът е осигурен. Целта ни е здравното заведение да обслужва всички пациенти” – каза още д-р Желязков.

Медицинските сестри, които се отзоват на призива, ще получават по 100 лв на дежурство. Интензивните отделения в болницата са осигурени за около 3 месеца.

„9 пациенти има в COVID-сектора, 8 чакат резултати от PCR-тестове, 1 е в интензивното отделение. Трима лекари и три медицински сестри са положителни на COVID-19. Те са под карантина Напуснали лекари няма, но има медицински сестри, които са в рисковата възраст и те си тръгват» - добави д-р Желязков.

«Помещението за лаборатория за COVID-19 във Втора градска поликлиника е осигурено, техниката е договорена. Проблемът е, че няма лаборанти. За начало са нужни поне 5-има, за да има денонощен режим на работа» - каза кметът на Добрич Йордан Йорданов.