16 пациенти с COVID се лекуват в инфекциозното отделение в Горна Оряховица

https://www.24chasa.bg/region/article/9127054 www.24chasa.bg
Общинският кризисен щаб  въвежда нови мерки срещу разпространението на коронавируса
Общинският кризисен щаб въвежда нови мерки срещу разпространението на коронавируса

80 пациенти с коронавирусна инфекция са лекувани в  МБАЛ „Св. Иван Рилски“ в Горна Оряховицаот началото на пандемията, съобщи управителят д-р Иван Иванов на заседание на общинския кризисен щаб. От тях 63 са излекувани, 1 е починал, а 16 остават към момента на лечение в инфекциозното отделение.

Създадена е необходимата организация за диагностика, лечение и грижи на тези пациенти, както и за изолиране на съмнителните и доказани случаи, за ползване на предпазни средства и за допълнителна дезинфекция. Няма случаи на заразен от пациент болничен служител, информира още д-р Иванов.

Болницата е осигурена с необходимите медикаменти, предпазни средства и материали за дезинфекция. Леглата в инфекциозно отделение са увеличени от 10 на 25, като допълнителните легла са разположени на 1 етаж, с осигурен директен достъп, без риск от смесване на потоците, увери управителят на здравното заведение.

16 пациенти с COVID се лекуват в инфекциозното отделение в Горна Оряховица

Лечението на болните с covid-19 се извършва от двама лекари със специалност „Инфекциозни болести“ и допълнително е командирован интернист. В извънработно време наблюдението се извършва от дежурния по болница. За придружаващите си заболявания пациентите са консултирани от специалисти в здравното заведение – пулмолог, кардиолог и т.н. При нужда се включва и анестезиолог за преценка необходимостта от интубация или интензивно лечение. Към отделението са командировани още 6 медицински сестри и 4 санитари. Към момента инфекциозното отделение е осигурено с медицински специалисти, но може да възникне допълнителна потребност ако се увеличи броят на пациентите с ковид инфекция или отсъствие на персонал, поради заболяване или карантина, каза д-р Иванов.

Във връзка с увеличаващият се брой инфектирани  с коронавируса щабът въвежда някои временни противоепидемични мерки.

Считано от 19.10.2020 г. /понеделник/ се преустановява достъпът на граждани в сградата на Община Горна Оряховица, с изключение на „Център за информационно, административно обслужване и други услуги за граждани“, както и Отдел „Местни данъци и такси“.

Търговците и купувачите на пазарите на територията на община Горна Оряховица да носят лични предпазни средства и в пространствата на открито.

Не се допуска присъствието на родители или придружители до помещенията, в които се извършва тренировъчен процес.
Служителите от Служба „Обществен ред и сигурност“ ще извършват ежеседмични проверки, съвместно с представители на Районно управление - Горна Оряховица за спазване на противоепидемичните мерки.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена