13 новозаразени с COVID-19 в Монтанско

https://www.24chasa.bg/region/article/9130396 www.24chasa.bg
COVID-19 СНИМКА: Пиксабей

13 са новоустановените случаи на COVID-19 през последното денонощие.

Сред тях има 9-годишно дете от Вълчедръм. Резултатът му е получен снощи и предстои са се направи точно проучване как се е заразило.

С коронавирусна инфекция са петима мъже от Монтана - на 38, 59, 61 и двама на по 69 години. Четири жени от областния град също са заразени. Те са на 29, 37, 42 и 52 години. С положителни тестова са и двама мъже от Вълчедръм и Бойчиновци и жена на 52 години от Чипровци.

67-годишна жена с COVID -19 от Монтана е издъхнала в инфекциозното отделение на монтанската болница.

29 души са в болница. 24 са в инфекциозното отделение на МБАЛ „Д-р Стамен Илиев“- Монтана, двама в ломската и двама се лекуват в столични болници.

Под карантина в областта са 420 мъже, жени и деца.

Починалите от началото на пандемията в Монтанска област са 15.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена