Заради учител с COVID-19 карантинират 15 деца от детска градина в Опака

https://www.24chasa.bg/region/article/9130596 www.24chasa.bg
COVID-19

Заради диагностициран с COVID-19 учител, карантинират 15 деца от детска градина в община Опака. Педагогът е един от 30-те случая на коронавирус, регистрирани в област Търговище през последното денонощие. В региона има и два смъртни случая, съобщиха от Щаба за борба с разпространението на заразата, ръководен от областния управител Митко Стайков.

От всички нови случаи 12 са сред жители на община Търговище, 8 са тези в община Попово. В община Омуртаг новодиагностицирани са 6 души, а в община Опака - 4-ма.

Общият брой на хоспитализираните новозаболели е 11. Един от пациентите е настанен за лечение в МБАЛ - Русе, а всички останали се лекуват в болничните заведения на територията на областта, предава БТА. 

Предписания за домашна карантина са получили 19 от диагностицираните лица. Сред тях е и учител в детска градина в община Опака, вследствие на което са карантинирани и 15 деца от контактна група.

В област Търговище са регистрирани два смъртни случая, вследствие на COVID-19. В МБАЛ - Омуртаг са починали две жени на 68г. и на 79 г., със съпътстващи заболявания.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена